Nieuws

Uitslag enquête Binnenstadsraad bekend

De Binnenstadsraad heeft onlangs een digitale enquête over de inrichting van de binnenstad laten uitvoeren. De Binnenstadsraad legt de resultaten van de enquete naast de wensen van de partijen die verenigd zijn in de Binnenstadsraad. Op basis van deze input gaat de gemeente aan de slag met een aantal ontwerpen voor de binnenstad. Deze ontwerpen legt de Binnenstadsraad eind augustus weer voor aan inwoners en andere belanghebbenden.

Lees verder

Tips om zelf goede compost te maken

Scheid je jouw groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en doe je dat in de groene container? Goed bezig! Maar even goed moet dat nog worden opgehaald en verwerkt, wat geld en energie kost. Je kunt een stap verder gaan door zelf compost te maken van je GFT. Ettie Segers van natuurtuin Lochem legt uit hoe je dat doet.

Lees verder

Nationaal Bomenplan

SP en GroenLinks hebben een Nationaal Bomenplan geschreven om de natuur te herstellen en CO2 op te slaan. Het plan is op 7 oktober 2019 ingediend en de initiatiefnota wordt dinsdag 16 juni besproken in de Tweede Kamer.

Lees verder

Hoe houden we Gelderland op een duurzame manier bereikbaar? Denk mee!

Door de coronacrisis is er veel veranderd. Ons reisgedrag is van het ene op het andere moment helemaal omgeslagen. We werken zo veel mogelijk thuis. Daardoor zijn files een zeldzaamheid geworden en is het OV veel rustiger dan gebruikelijk. Hoe de mobiliteit van de toekomst er uit ziet is lastiger dan ooit om te voorspellen. Toch discussiëren Provinciale Staten in juni over een nieuwe mobiliteitsvisie voor Gelderland. Hoe houden we Gelderland tot 2030 op een duurzame manier bereikbaar?

Lees verder

Pagina's