Nieuws

Linda Sanders fractievoorzitter

Op woensdag 16 oktober draagt Jolande van Borrendam het fractievoorzittersschap over aan Linda Sanders. Zij is nu fractievoorzitter van GroenLinks Lochem.

Lees verder

Natuur op de eerste plaats

Al de hele zomer is Nederland in rep en roer, omdat projecten stilliggen na de stikstofuitspraak van de Hoge Raad. Deze week kwam de commissie Remkes met een advies over stikstofaanpak. Jolande van Borrendam (fractievoorzitter GL) schreef een opiniestuk voor De Stentor.

Lees verder

Zonnepark en natuur kunnen samen

Afgelopen raadsvergadering hebben we over meerdere duurzame onderwerpen gesproken. Duurzaamheid is belangrijk, omdat we ook onze kinderen een toekomst willen geven op een gezonde aarde. Zo hebben we een plan aangenomen hoe we in onze gemeente duurzame energie gaan opwekken en ook hebben we een plan voor een zonnepark besproken. 

Lees verder

Wat vindt GroenLinks?

In weekblad De Gids publiceerde GroenLinks Lochem deze week een aantal punten waarover in de gemeenteraad is gesproken. De raadsleden van GroenLinks waren kritisch en opbouwend en vaak ook tevreden met de antwoorden van de verantwoordelijk wethouder. Drie onderwerpen lichten we hier uit.

Lees verder

In memoriam: Hans Verhaar

“Bedankt, geniet van het leven, dat gaat jullie vast lukken.” Op 11 juni overleed Hans Verhaar, voorzitter van de afdeling Lochem van GroenLinks. Hij werd ruim een jaar geleden ziek. Het citaat op de rouwkaart is Hans ten voeten uit: dankbaar voor het leven en zorgzaam voor anderen.

Lees verder

Pagina's