Lochem werkt aan het formuleren van een toekomstvisie voor de gemeente. In de raadsvergadering van 25 oktober jl. Is het voorstel van GROENLINKS herbevestigd om dit op een pragmatische manier te doen. Snel, zuinig, kwalitatief voldoende en met inbreng van bevolking en maatschappelijke organisaties.
Wat betekenen vergrijzing en digitalisering, klimaatverandering en schaarste van grondstoffen voor een gemeente als Lochem? Hoe zullen bevolkingsaantal en sociale samenhang zich ontwikkelen in Lochem? Wel of geen krimp van de bevolking? Hoe stevig zal de samenhang in de kernen nog zijn? Dat zijn vragen, die ook voor Lochem spelen, waar de gemeenteraad nu over na wil denken en discussiëren en wil betrekken bij te formuleren beleid.
De gemeenteraad kan en wil dat niet alleen doen. Maatschappelijke organisaties in de gemeente en bevolking moeten een rol spelen in het proces om te komen tot een visie Lochem 2030. Binnenkort zal de gemeente inwoners en burgerorganisaties uitnodigen om een bijdrage te leveren. Leg even alle beslommeringen van alle dag naast U neer en probeer u in te leven in een samenleving anno 2030.
GROENLINKS organiseert in het kader van de visievorming een openbare bijeenkomst op dinsdag 16 november om 20.00 uur in het dorpshuis te Almen. Twee deskundigen, Petra van Egmond, senior beleidsmedewerker bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) uit Bilthoven en Arjenne van Berkum architect bij FARO architecten uit Zutphen zullen informatie aandragen hoe groen en rood in een landelijke gemeente als Lochem samen kunnen gaan om daarmee de discussie over die onderwerpen verder te brengen. In de bijlage kunt u een achtergrondartikel vinden van Petra van Egmond.
Tonnie Tekelenburg, gemeenteraadslid.