Klik op fot om te vergroten.

Zorg voor onze bomen....

(In Lochem maken twee ‘Bekende Nederlanders’ deel uitvan de gemeenteraad. De Gorsselse Hennie van der Most (VVD) en uit Lochem Willem Beekman (GroenLinks). Exclusief voor de Berkelbode voeren zij een wekelijkse briefwisseling. Dit is de bijdrage van Willem Beekman)
Volgens mij help je de 550 inwoners die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering echt niet door hen bomen water te laten geven, zoals jij in je laatste brief suggereert. Was het maar zo simpel. Wel fijn om te lezen dat ook jij je bekommert om onze bomen. Het is inderdaad een blamage als jonge bomen doodgaan, doordat ze niet de juiste verzorging krijgen. En ik weet zeker dat ook de gemeente dat vindt. Jammer dat het in het door jou genoemde voorbeeld mis is gegaan, met door de provincie aangeplante bomen. Ik schreef al eerder dat de gemeente in Laren een proef is gestart langs de Oude Holterweg, waarbij de buurt aangeplante gemeentelijke bomen gaat verzorgen. Misschien kun jij je aanmelden om de jonge bomen in jouw straat water te geven?

Mijn partij en ik hebben er graag extra geld voor over om goed voor onze bomen te zorgen. Ons voorstel om jaarlijks minder gemeentelijk laanbomen te kappen steunde je niet – een gemiste kans. Ja, het kost geld, maar minder dan nieuwe aanplant die doodgaat. Ons voorstel kost €6500 extra, waarmee jaarlijks 330 oude beeldbepalende bomen worden gered van de bijl. Goed voor de CO2-opslag en de biodiversiteit – al het leven rondom en in een volwassen boom. Vergeet ook niet het plezier dat wij als inwoners en ook onze toeristen hebben als wij door een karakteristieke oude laan fietsen.

Hennie, over twee dagen heeft de Verenigde Staten een nieuwe president. Ieder heeft zo zijn mening over deze persoon, maar feit is: het is een ondernemer. In 2011 schreef je het boek Super Nederland, vol onafhankelijke ideeën. Daarin zeg je: ‘Zodra mensen in de politiek ondernemend gaan denken verminderen onze problemen drastisch’. Als je nu één oplossing uit jouw boek zou mogen uitvoeren in Nederland, welk idee zou dat zijn?

Een groene groet, Willem