Heel blij zijn we met de uitslag voor GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen in Lochem. Van twee naar drie zetels en een wethouder met een grote aanhang. Onze inzet de afgelopen 6 jaar en onze inzet in de campagne zijn ruimschoots beloond. Nu nog een wethouderspost.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft GroenLinks in Lochem 3 zetels behaald. De lijstverbinding met de PvdA heeft ons net over de streep naar die derde zetel geholpen. Wij zijn trots op dit resultaat.
Ook trots zijn we op onze wethouder Thijs de la Court. Thijs stond wat lager op de lijst, omdat hij alleen beschikbaar is als wethouder. Afgaande op de vele voorkeursstemmen, die op hem zijn uitgebracht zijn veel kiezers tevreden over zijn beleid. Wij beschouwen dit als een extra stimulans om hem opnieuw in het college te krijgen. Als het even kan met een portefeuille waarin hij leiding kan geven aan de uitvoering van ons banenplan.
Een plan, dat er toe moet leiden dat ruim honderd uitkeringsgerechtigden aan het werk gaan en dat veel minder geld nodig is voor uitkeringen. Voor GroenLinks zijn daarmee de eerste bezuinigingen binnen. Bezuinigen in de orde van 1,5 miljoen euro. Maar belangrijker nog: deze mensen kunnen (weer) aan het arbeidsproces deelnemen. Als deze mensen dan ook nog werkzaamheden gaan verrichten die het milieu ten goed komen, bijvoorbeeld meehelpen aan de uitvoering van een grootschalig zonne energie programma, kun je met recht spreken van driedubbele winst.

Onze nieuwe raadsleden zijn Tonnie Tekelenburg, Jolande van Borrendam en Henk van Zeijts. Tonnie heeft in de verschillende verkiezingsdebatten al van zich laten spreken. Jolande en Henk hebben zich het afgelopen jaar behoorlijk voorbereid op hun taak. Stilletjes hadden we er op gehoopt dat ze met z’n drieën als team aan de slag zouden kunnen.
En dat is nu gelukt. Kiezers bedankt!

Arda van den Brink, voorzitter GroenLinks Lochem.