Tijdens de verkiezingscampagne heeft lijsttrekker Tonnie Tekelenburg van GroenLinks Lochem diverse vragen beantwoord van inwoners die zich betrokken voelen met de ontwikkeling van onze gemeente. Een inwoner uit Epse vroeg of dit dorp aan de rand van de gemeente Lochem niet beter bij Deventer kan horen. GroenLinks vindt dat Epse volwaardig meetelt, dat de gemeente juist Epse als ´poort` naar de economische samenwerking in de stedendriehoek moet koesteren en dat een herindeling over de provinciegrens weinig kans van slagen heeft.

GroenLinks begrijpt heel goed dat Epse niet georiënteerd is op Lochem. Lijsttrekker Tonnie Tekelenburg heeft zelf in zijn jeugd in Gorssel gewoond en was voor school, winkelen en uitgaan georiënteerd op Deventer. Dat betekent echter niet dat de gemeente Lochem de belangen van Epse niet hoeft en kan behartigen. Het is zeker waar dat de communicatie met de gemeente, kernwethouder, en politieke partijen verbeterd kan worden.

GroenLinks zal in de raad goed zijn best doen om de toekomstvisie van de Espenaren onder de aandacht te brengen. De vraag is dan ook wat de breed gedragen toekomstvisie voor Epse is? Wij zijn bereid om met U verder te discussiëren over dit onderwerp en laten ons graag uitnodigen. GroenLinks gaat graag het gesprek aan en ook na de verkiezingen kan ik U verzekeren. Democratie stopt niet na het stemhokje. Dorpsraden en andere belangengroeperingen zijn belangrijk voor een breed gedragen visie op de ontwikkeling van onze gemeente. GroenLinks wethouder Thijs de la Court heeft zeer goede contacten opgebouwd en plannen ontwikkeld in de kernen waar hij verantwoordelijk voor was.

Epse is voor GroenLinks in ieder geval geen uithoek of oninteressant randgebied. Epse is voor onze politieke partij een sterke troef namelijk de toegangspoort in de economische samenwerking in de stedendriehoek. In tijden van bevolkingskrimp en lege bedrijventerreinen moet goed bekeken worden waar geïnvesteerd kan worden in bedrijvigheid, werk en woningen. Epse heeft wellicht een betere uitgangspositie vanwege haar bereikbaarheid dan andere kernen.

Tonnie Tekelenburg,
lijsttrekker GroenLinks Lochem.