Hoe Tonnie Tekelenburg toetrad tot team 2010

/* /*]]>*/

Op het juiste moment had de voorzitster van GroenLinks toegeslagen. Ik was ziek zwak en misselijk van mijn werk, eerlijk gezegd overwerk. En ik had nooit gedacht; dat je ziek kunt worden van een leuke uitdagende baan. Voordeel van zo’n tegenslag is wel dat ik open kon staan voor ontwikkeling = verandering en vernieuwing op het gebied van werk en carrière, want meer van het zelfde zou niet helpen.

Of ik wist dat er in 2010 gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Daarmee was ik direct klaar wakker en wellicht heb ik jou nu ook wakker geschut. Mij werd gevraagd of ik er wat voor voelde om iets voor de partij te doen in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen en eventueel op een verkiesbare plaats zou willen staan. Maar is het raadslidmaatschap vol te houden naast een drukke internationale baan, sport, gezin met opgroeiende kinderen, een vrouw die ook een plaats op de arbeidsmarkt probeert te veroveren en ga nog maar even door? Je begrijpt het wel. Ik ben zo’n man die een goede vader wil zijn, een fijngevoelige minnaar voor je levenspartner, liefst het beste jongetje van de klas die geen nee kan zeggen, fysiek een gezond lichaam wil en op gewicht is, een echte familieman en altijd in is voor een leuk project. En die daarnaast ook vindt dat er vrijwilligerswerk gedaan moet doen, want dat is één van de pijlers waar onze maatschappij op rust. Ik heb het steunfractielid in het verleden plotseling op moeten zeggen. En nu op mijn zwakste moment wordt ik gevraagd om over mijn “come-back” na te denken.

Als eerste schoot door mijn hoofd dat het heerlijk is om met 5 minuten fietsen naar een vergadering te gaan in plaats van de twee uur heen en ook weer terug naar Bilthoven. En nog veel minder reistijd vergeleken met mijn werk in Thailand, Vietnam. Mozambique, Ecuador, Nicaragua en Honduras. Ook wist ik direct dat ik de keuze voor de lokale politiek zou gebruiken om wat van mijn artistieke ambities en creativiteit verder te ontwikkelen en om mij in te zetten voor teamwerk en heel veel communicatie.

En daarom ben ik ook als lid tot het team 2010 toegetreden. De voorzitster daagt het team 2010 uit om er volledig voor te gaan. En ik mag ook een steentje bijdragen aan de groep vrijwilligers die de verkiezingen gaat voorbereiden. We willen het graag groots spelen en de politiek naar de burger brengen en de burger bij de politiek betrekken. Regelmatig zal ik van mij laten horen. Laat je inspireren om mee te denken. Laat je verleiden tot het leveren van een bijdrage. Team 2010 werkt aan een duurzame samenleving met ruimte voor alle inwoners van onze gemeente om zich te ontwikkelen.