De jaarlijkse sportverkiezing

(In Lochem maken twee ‘Bekende Nederlanders’ deel uitvan de gemeenteraad. De Gorsselse Hennie van der Most (VVD) en uit Lochem Willem Beekman (GroenLinks). Exclusief voor de Berkelbode voeren zij een wekelijkse briefwisseling. Dit is de bijdrage van Willem Beekman)
Lees ik het nou goed, ga jij subsidie uitdelen?? Jouw opmerking dat het initiatief Lochem 3.0 te weinig resultaat heeft bereikt kan ik volgen. Maar jouw voorstel - om de negentigduizend euro die de gemeente jaarlijks besteed om het toerisme te ondersteunen - zomaar te verdelen over de ondernemersverenigingen in onze gemeente volg ik niet. Kijk als daar nou een plan voor was … maar zomaar? Hennie, Sinterklaas is vroeg dit jaar? Misschien moeten we concluderen dat het plan van Lochem 3.0 te ambitieus was. Toch is de VVV erg blij met hun steun en zo zijn er meer. Ik vind het een lastig dossier, deze week bespreken we de evaluatie van Lochem 3.0 in de raad.

Dit jaar organiseerde de Sportraad Lochem wederom de jaarlijkse sportverkiezing. Een mooi evenement. Vorige week was ik in een volle schouwburg bij de bekendmaking van de sport-  man, vrouw, ploeg, talent en jeugdploeg van 2016. Het geheel werd ondersteund met aantrekkelijke filmpjes van de genomineerde in de verschillende categorieën. Leuk om de enthousiaste sporters met passie over hun sport en prestaties te horen en zien vertellen. Het was een bijzondere avond, met deelnemers uit bijna alle kernen. En voor de publieksprijs hadden maar liefst 2000 mensen gestemd. Fijn dat sport zo leeft. 

Over stemmen gesproken. We hebben gestemd voor de tweede kamer. Hopelijk komt er straks eindelijk eens een kabinet met een ambitieus klimaatbeleid, en die  - net als in de sport – mensen weer weet te verbinden.

Je schrijft over de door mij genoemde duurzaamheidsmaatregelen uit mijn vorige brief: “het is nog allemaal niet zo eenvoudig als jij stelt” Hennie, het kan. Als je het wilt en bewust duurzame keuzes maakt. Dus: niet lullen, maar poetsen!

Groene groet, Willem