Een steun in de rug voor een meer sociale en groene politiek in de gemeente Lochem!

GroenLinks boekte in Lochem 55% winst. Nog nooit bezetten we 4 zetels in de Lochemse Gemeenteraad. We bedanken iedereen die is wezen stemmen - de opkomst was 65% - wat een belangrijke steun is voor de democratie die ons zo dierbaar is.

We hebben een campagne gevoerd die vooral ging over inhoud. Artikelen, huis-aan-huis gesprekken en een middag over de landbouw met GroenLinks-kamerlid Rik Grashoff. Ook onze inbreng in debatten was vooral inhoudelijk en niet gericht op effectbejag. Ik ben zelf trots op het slotdebat op het gemeentehuis op 19 maart. En trots op het hele GroenLinks-team dat het resultaat mogelijk heeft gemaakt. Het was bijzonder om te zien hoe we omgingen met het onverwachte overlijden van webmaster Gert van den Brink op 7 februari. En hoe we daarna met extra kracht de campagne weer oppakten, alsof we dit voor Gert deden.

We gaan nu een periode in van onderhandeling. De huidige coalitie heeft geen meerderheid meer. GroenLinks staat klaar voor deelname aan een nieuwe coalitie. Het is duidelijk dat Gemeentebelangen met 6 zetels het initiatief zal nemen. GroenLinks zat eerder alleen kort met GB in een coalitie, dus dat is best aftasten. We gaan zoeken naar raakvlakken op het gebied van groenbeheer, energie, werk en inkomen. Kortom, een spannende tijd voor de boeg. Voor nu zijn we trots op de verkiezingsuitslag. Bedankt voor jouw steun!

Henk van Zeijts

Lijsttrekker GroenLinks Lochem