Willem Beekman

Raadslid

Willem Beekman (1965) woont in Lochem. Hij is 25 jaar boer geweest op De Vijfsprong in Vorden en werkt nu als invaller bij boeren en runt de biologische tuinderij Lief Lekkerland. Hij is de afgelopen vier jaar met veel plezier raadslid in de gemeente Lochem geweest. Hij heeft een hart voor duurzaamheid èn mensen, iets wat breed gewaardeerd wordt.

'Ik zet me in voor de overgang naar hernieuwbare duurzame energie en een bewuste levensstijl. Zo heb ik thuis eigen zonnepanelen, rijdt in een volledig elektrische auto en gebruik erg weinig aardgas. Mijn volgende stap wordt een warmtepomp, zodat ik helemaal zonder aardgas kan leven. Biodiversiteit in de landbouw vind ik erg belangrijk. De natuur als partner en niet als vijand in de agrarische bedrijfsvoering. Dierenwelzijn en streekvoedsel vind ik belangrijk. Wij hoeven hier geen melk voor China te produceren. Lekkere en gezonde voeding is voor iedereen belangrijk naast een eerlijk inkomen voor de boer.

Verder vind ik het erg belangrijk dat iedere inwoner van onze gemeente Lochem volwaardig deel kan nemen in onze samenleving. Goede regelingen en passende hulp voor inwoners die het op eigen kracht (net) niet redden vind ik essentieel. Evenals de individuele vrijheid voor iedereen, ongeacht plaats van geboorte, ras of geslacht.'