Simon van Renssen

Penningmeester

Simon van Renssen woont in het buitengebied van Laren en is docent bij Saxion Hogeschool. Hij is sinds 2017 lid van GroenLinks, lid van de steunfractie en fractievertegenwoordiger. Sinds 2019 is hij ook penningmeester van de afdeling Lochem.

Simon stelt zich voor: "Ik woon sinds 2000 met mijn vrouw Jaklien en nog een paar van onze kinderen op boerderij 'de Broer' in het buitengebied van Laren. Daar leven naast ons ook nog 4 kippen, 2 honden, 4 katten, 3 cavia’s, 2 Bonte Bentheimers landvarkens en Bram, onze Shetland pony. In 2008 heb ik meegeholpen bij de oprichting van de Vereniging het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken, om dit zeldzame varkensras voor uitsterven te behoeden en zo een klein steentje bij te dragen aan behoud van de biodiversiteit.

In het dagelijks leven ben ik hogeschooldocent bij Saxion in Deventer. Ik verzorg daar o.a. lessen in consumentengedrag, (retail)marketing en duurzaam ondernemen. Daarnaast ben ik kerndocent binnen de Minor Algemene Ontwikkeling.

Ik ben sinds 2019 gekozen als penningmeester van de afdeling. Daarnaast ben ik lid van de steunfractie en fractievertegenwoordiger. Ik wil binnen GroenLinks werken aan een inclusieve samenleving, waarbij de politiek niet alleen rekening houdt met de financiën maar de belangen van de natuur en alle belanghebbenden meeneemt in al haar overwegingen. Ik help graag mee de democratie te versterken. Dat kan door burgers en vooral ook jongeren meer bij de politiek te betrekken. Ik zou ook graag zien dat de overheid meer vertrouwd kan worden. Daarvoor is een politiek nodig die werkt vanuit een lange termijn-visie en die gericht is op een circulaire economie."