De gemeente Lochem heeft verschillende regelingen voor ondersteuning aan inwoners die weinig te besteden hebben. Veel mensen die dit geld goed kunnen gebruiken, zijn hiervan niet op de hoogte. Met de campagne ‘Rondkomen in Lochem’ willen Stichting Welzijn Lochem hierin verandering brengen. Via een website kun je nu checken of er een regeling is waarvoor je in aanmerking komt.

Iedereen die een laag inkomen heeft of weinig te besteden als gevolg van schulden, komt mogelijk in aanmerking voor een of meer regelingen. Bijvoorbeeld voor een computer voor school, een bijdrage voor de sportclub of voor net dat extraatje om mee te kunnen doen. Wethouder Ingrid de Pagter: “We willen er zo voor zorgen dat iedereen in de gemeente krijgt waar hij of zij recht op heeft en mee kan doen in de samenleving.”

Of je gebruik kunt maken van een regeling of voorziening, hangt af van je persoonlijke situatie. Zo wordt rekening gehouden met je leeftijd, of je samenwoont en of je kinderen hebt. Het inkomen mag niet te hoog zijn.
Soms wordt ook gekeken naar het vermogen. Dat is niet alleen het geld op de bank, maar bijvoorbeeld ook een auto, waardevolle spullen en een eigen huis.

Op www.checkwaarjerechtophebt.nl vind je alle informatie over de mogelijkheden en meer informatie over organisaties als het Budget Advies Centrum (B€L), Stichting Leergeld of bijvoorbeeld de Voedselbank.

Hulp nodig?

Vanzelfsprekend kun je ook altijd een gesprek vragen bij de gemeente. Bellen of langskomen in het gemeentehuis in Lochem kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur via (0573) 28 92 22.